Известие

Collapse
No announcement yet.

Добавка за масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Добавка за масло

Колеги,от както взех колата имам теч на масло някъде зад двигателя.В няколко сервиза ми обясняват че е семеринг намиращ се на отвратително за смяна място(сваляло се скоростна кутия)Губи около 500гр.от смяна до смяна,което не ме притеснява,просто е доста дразнещо да намирам винаги малко кръгче масло под колата.Въпроса ми е не за смяна на семеринга,а за добавка за спиране на теч на масло,която виждам по магазините.Дали ще ми свърши работа и евентуално мога ли да се вкарам в някакъв филм който ще ми излезе солен
    извинявам се ако има подобна тема,търсачката не ми помогна
    Renault Laguna 1,9 dci

в никакъв случай щото няма да ти помогне първо и второ можеш голяма беля да си вкараш самите семеринги колянов вал преден и заден, двата струват под 50лв
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Да ама смяната им струва 150лв.
      Проверяваш по често маслото - всяка седмица и доливаш.
      Като правиш нещо друго - я тампони на стаб. щанга, я съединител тогава сменяш.
      Моята леко сълзеше (локвичка не прави) ама последно време се самозадръсти и поспря.
      И така си я карам 5 години.

Добавки твърдо НЕ
      Last edited by Bottata; d.m.y г., 11:56.
      ALFA 156 1.9JTD '98
      ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
        Да ама смяната им струва 150лв.
        Проверяваш по често маслото - всяка седмица и доливаш.
        Като правиш нещо друго - я тампони на стаб. щанга, я съединител тогава сменяш.
        Моята леко сълзеше (локвичка не прави) ама последно време се самозадръсти и поспря.
        И така си я карам 5 години.

Добавки твърдо НЕ
        така е спор няма че имаш пари за труд за сваляне на кутия ...
        ест. без добавки за един теч да прецака къде къде по важни неща
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Именно цената за труд леко ме спира-казаха ми някъде около 200лв,за това и го търпя.Маслото го следя постоянно,но както казах губи около 500гр. на година.За добавката ясно-няма да се слага.Благодаря за съветите
          Renault Laguna 1,9 dci

Comment

Първоначално публикувано от vask0 Покажи съобщение
            Именно цената за труд леко ме спира-казаха ми някъде около 200лв,за това и го търпя.Маслото го следя постоянно,но както казах губи около 500гр. на година.За добавката ясно-няма да се слага.Благодаря за съветите
            Карай с 5w40 и не и давай газ преди да е загряла и минимално ще губиш
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ах колко се чудих преди да го сменя преди месецно заложих пак на 10в40...
              Renault Laguna 1,9 dci

Comment

Първоначално публикувано от vask0 Покажи съобщение
                Ах колко се чудих преди да го сменя преди месецно заложих пак на 10в40...
                това е че зимата е по добре да е по рядко че в студа налягането на маслото е голямо и така...
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                X